ianuarie 1

0 comments

Risotto cu sfecla

Ingrediente pentru 4 portii:

80gr (o bucata medie) ceapa rosie sau alba
75 ml vin rosu sau alb
210gr orez arborio
1000gr sfecla rosie
30 gr parmesan ras 

Mod de preparare Thermomix:

  1. 1
    Maruntire sfecla - viteza 6, 20 secunde 
    dupa care se pune deoparte si se curata bolul
  2. 2
    Maruntire ceapa in bolul curat si gol - viteza 6, 7 secunde
  3. 3
    Calire ceapa maruntita impreuna cu 3 linguri de apa si un pinch de sare - Viteza inversa 1, 110°C, 1 minut
  4. 4
    Adaugat vinul si calit in continuare, viteza inversa minima, 2 min la 120°C
  5. 5
    Adaugat orezul si fiert la viteza inversa minima, 16 min la 98°C
    Pe durata fierberii se adauga treptat putina apa, astfel incat tot timpul sa fie putin lichid intre boabele de orez.
  6. 6
    Cand orezul inca e negatit dar se apropie de stadiul al-dente (aprox dupa 16 min de la fierbere), se incepe incorporarea treptata a sfeclei  si se continua inca 9 min, la 98°C, viteza inversa minima.
  7. 7
    Se opreste Thermomix si se incorporeaza parmesanul ras si se adauga sare.

Se serveste cu 20gr de branza de capra maruntita grosier si 4 gr de parmesan ras per portie


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>