Ingrediente pentru 4 portii:
80gr (o bucata medie) ceapa rosie sau alba
75 ml vin rosu sau alb
210gr orez arborio
1000gr sfecla rosie
30 gr parmesan ras
Mod de preparare Thermomix:
- 1Maruntire sfecla - viteza 6, 20 secunde
dupa care se pune deoparte si se curata bolul - 2Maruntire ceapa in bolul curat si gol - viteza 6, 7 secunde
- 3Calire ceapa maruntita impreuna cu 3 linguri de apa si un pinch de sare - Viteza inversa 1, 110°C, 1 minut
- 4Adaugat vinul si calit in continuare, viteza inversa minima, 2 min la 120°C
- 5Adaugat orezul si fiert la viteza inversa minima, 16 min la 98°C
Pe durata fierberii se adauga treptat putina apa, astfel incat tot timpul sa fie putin lichid intre boabele de orez. - 6Cand orezul inca e negatit dar se apropie de stadiul al-dente (aprox dupa 16 min de la fierbere), se incepe incorporarea treptata a sfeclei si se continua inca 9 min, la 98°C, viteza inversa minima.
- 7Se opreste Thermomix si se incorporeaza parmesanul ras si se adauga sare.
Se serveste cu 20gr de branza de capra maruntita grosier si 4 gr de parmesan ras per portie