O alternativa gustoasa, curajoasa si nu in ultimul rand sanatoasa in locul popcorn-ului.
Ingrediente
1/2 Conopida medie
1 Lingurita Sare
4 Linguri de ulei de masline sau de porumb
6 linguri de drojdie inactiva (nutritional yeast)
Mod de Preparare
Taie floretele de conopida cruda in bucati de 2-3 cm ( asemanatoare cu floricelele de popcorn). Pentru textura cat mai crocanta, foloseste conopida rece, cat mai proaspata. Pune conopida maruntita si uleiul intr-un bol mare si amesteca-le prin agitare (tossing).
Dupa ce uleiul este distribuit uniform pe floretele de conopida, adauga drojdia inactiva si sarea si amesteca din nou prin agitare, pana cand toata conopida este acoperita de un strat de drojdie inactiva. Gusta, ajusteaza nivelul de sare daca e nevoie, sau mai adauga drojdie inactiva daca doresti o aroma mai puternica.
Voila! 😀 - popcorn sanatos si cu un gust interesant, nou si buuuun.