O supa catifelata si echilibrata care pune subtil in evidenta gustul prazului calit.
Ingrediente
500ml Baza de Legume
400gr Praz taiat felii subtiri
150gr Cartofi, taiati felii subtiri
1 Ceapa medie (aproximativ 100gr), maruntita
60ml Ulei de masline
1 Foaie de Dafin
2 Cuisoare
Mod de preparare
Se caleste ceapa in cei 60 ml de ulei pana se inmoaie.
Se adauga cartofii si se amesteca impreuna cu ceapa aproximativ 4 minute, pe foc mediu.
Se adauga prazul si se amesteca inca 4 minute, la foc mediu.
Dupa ce se gateste si prazul se adauga baza de legume si tifonul sau plicul cu dafin si cuisoare si se lasa la fiert timp de 15 minute.
Se condimenteaza si apoi se lasa la racit 15 minute, dupa care se blendeaza compozitia. Dupa blendare se trece prin sita.
Supa crema rezultata se serveste cu crutoane.