​​​​Prajitura de ovaz cu fructe de padure si zahar Honeycomb​​​​

bogdanp

  • Home

0 comments

Un desert usor, cu arome proaspete de fructe de padure.

Ingrediente

50gr ovaz uscat
25ml lapte de soia ( Alpro )
15ml sirop de artar
40gr coacaze rosii
40gr capsuni felii ( 2 mm grosime ) 20gr afine
5ml otet balsamic
2 frunze menta

Pentru zaharul Honeycomb ( 25 portii rezultate )

200gr zahar tos
80 ml miere
80ml apa
2 1⁄2 lingurite de bicarbonat de sodiu cernut

Mod de Preparare

Zaharul Honeycomb: ( 25 portii )

Se aplica hartia de gatit pe tava.
Se combina zaharul tos impreuna cu apa si mierea intr-o cratita de marime medie, la foc mediu. Se amesteca des pana zaharul se topeste si amestecul incepe sa fiarba. Odata ce amestecul a inceput sa fiarba, se masoara temperatura amestecului si nu se mai amesteca de la acest punct.

Fara a se amesteca mai departe, se va tine amestecul pe foc pana va ajunge la temperatura de 150 grade Celsius. Odata va ajunge la aceasta temperatura se va scoate imediat de pe foc si se va incorpora bicarbonatul. ( Atentie, aceasta operatiune va creste mult volumul amestecului si va genera bule ) .

Amestecul va incepe sa se aereze si va creste in volum. Amestecati atent pana cand bicarbonatul e complet incorporat si amestecul devine galben. Nu se va exagera amestecarea, pentru ca poate duce la eliminarea bulelor de aer dorite in compozitie.
Odata ce aerarea ajunge la nivel maxim, turnati compozitia in tava pregatita cu hartie de copt. Raciti compozitia minim 1 ora, dupa care se poate crapa in bucati prin lovire.

Amestecul de ovaz
Se amesteca intr-un vas: ovazul impreuna cu laptele de soia si siropul de artar pana se ajunge la o consistena legata.

Amestecul de ovaz se formeaza intr-o forma cilindrica si se acopera cu coacaze rosii si firimituri de zahar honeycomb. Peste forma se mai adauga 1 frunza de menta si o jumatate de felie de capsuna.
Farfuria se decoreaza separat cu otetu balsamic , feliile de capsuni, o bucata de zahar honeycomb, afinele si inca o frunza de menta, conform pozei atasate.

About the Author

Follow me

Sunt un pasionat de design, gatit si aviatie. Stiu, e un amestec ciudat, dar se potrivesc chiar bine.


Enter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdkljEnter your text here...sfjsdl;fjsdlk fjdslfkdsj lkfsjkfsdklj

>